Televisie beugels

Waarom kiezen voor een televisiebeugel?

Een televisie beugel zorgt ervoor dat je je televisie op de perfecte kijkhoogte kan hangen waardoor je compleet zicht hebt op het televisiescherm. Daarnaast benut je je ruimte in je woon- of slaapkamer optimaal, want je bespaart ruimte door je televisie niet op een object te zetten, maar aan een beugel te monteren. Op zoek naar een passende televisie voor jouw beugel?

Vragen bij de aanschaf van een televisiebeugel

  • Wat zijn de afmetingen van mijn televisie? Zo weet je namelijk ook wat voor afmetingen jouw televisiebeugel moet hebben.
  • Wil ik een vaste televisiebeugel of een kantelbare? De naam verraadt het al, maar vaste beugels zorgen ervoor dat je televisie strak tegen de muur komt te hangen. Hier is geen beweging meer in mogelijk. Bij de kantelbare televisiebeugel heb je de mogelijkheid om je TV ietwat te verplaatsen van plek.
  • Hoeveel kilo weegt mijn televisie? Elke televisiebeugel heeft namelijk een maximaal aantal kilo’s die het kan tillen. Daarom is het belangrijk om een antwoord op deze vraag te hebben. Het zou toch zonde zijn om je tv ineens van de muur te zien vallen.
  • Wat zijn mijn VESA afmetingen? Dit zijn afmetingen tussen vier schroefgaten die aan de achterkant van je televisie zitten. Deze afmetingen zijn altijd horizontaal X verticaal. Om de televisie te monteren hoef je geen extra schroeven te kopen. Deze zitten altijd al in de TV en ook worden ze bij de TV beugel meegeleverd.

Montage

Bij AST heb je de mogelijkheid om te kiezen voor onze montageservice. Deze service houdt in dat wij bij jou langs komen om je televisiebeugel aan de muur te installeren. Zo voorkom je losse elektriciteitsdraden én wij zorgen ervoor dat alles er strak uitziet. Om een keuze te maken uit onze verschillende tv beugels nodigen wij je vooral uit om eens een kijkje te komen nemen bij een van onze vestigingen. Onder het genot van een kop koffie gaan wij met jou de verschillende modellen langs, zodat jij uiteindelijk tot de juiste keuze komt.

Verschillende soorten televisiebeugels

Bij AST Home Media hebben we de volgende televisiebeugels in ons assortiment:

Vaste muurbeugels

De naam spreekt voor zich. Met deze beugel hangt je televisie vast aan de wand. Je tv kan dus niet gekanteld of gedraaid worden. Deze beugel is aan te raden wanneer je hebt besloten om je televisie op een centrale plek in de woonkamer te installeren.

Draaibare beugels

Na het bevestigen van deze beugel aan de muur kun je je televisie vaak tot 180 graden draaien. Dit komt door de scharnieren die in de beugel zijn geïnstalleerd.

Kantelbare televisiebeugels

Dit zijn de meest complete beugels. Hiermee kun je je televisie zowel naar voren als naar achter kantelen. Deze beugel is vooral handig om aan te schaffen wanneer je je televisie hoog aan de wand wil hangen. Door je televisie naar voren te kantelen, krijg je een prettigere kijkhoek.