Videobellen

Wat is videobellen?

Videobellen of beeldbellen is eigenlijk niets anders dan bellen met beeld erbij. Sms, mail of chat, je ziet de persoon die je een berichtje stuurt niet en dat is jammer. Je mist de non verbale signalen van je gesprekspartner niet tijdens het beeldbellen. Vooral tijdens een vergadering is het wenselijk dat je de persoon face to face kan spreken.

Voordelen van videobellen

  • Besparing van belkosten
  • Afstanden verkleinen
  • Conctact met meerdere tegelijk
  • Besparing van reiskosten

Videobellen voor bedrijven

Voor een klein bedrijf of voor thuisgebruik is een videoconferentie tegen lage kosten te realiseren. Voor een MKB bedrijf komen er meer aspecten bij kijken. Hardware dat nodig is om een videoconference op te starten is bijvoorbeeld een Webcam met ingebouwde microfoon. Daarnaast bevelen wij een headset aan om echo tegen te gaan. Wanneer er een echo cancelation ingebouwd is in de camera dan is dit uiteraard niet nodig. Daarnaast mag een fraai beeldscherm er natuurlijk niet aan ontbreken.

Hoe werkt videobellen?

Je kan alleen videobellen als de andere beller dezelfde dienst heeft geïnstalleerd als jij. Om contact te maken heb je een telefoonnummer of emailadres nodig van de andere persoon.

De bekendste software voor videobellen is natuurlijk Skype. Dit is een gratis videobel applicatie. Eenvoudig om te installeren en in gebruik. Voor grotere ondernemingen is er bijvoorbeeld Skype for Business. Een professionele oplossing waarbij je ook personen uit kan nodigen die geen Skype for Business hebben. Uiteraard is er ook andere software beschikbaar. Afhankelijk van je wensen kunnen onze adviseurs je hierover informeren.

Neem contact op voor advies op maat!